Dag 6 - 24 Dec. Vliegen naar Langkawi

25 december 2024 - Langkawi, Maleisië

Half 6 wakker 6 uur eruit en hup naar de 39ste verdieping ik krijg er geen genoeg van. Geweldig. Even mijn blog bijwerken. Om 7.00 moet ik me melden  op de 31ste op kamer 5. Dan gaan we de rest inpakken koffie drinken en biscuits eten....kleine koekjes. We nemen de traditie uit India over. Denk dat we niet gaan eten maar dat gaan we zo bekijken. We gaan niet ontbijten, geen tijd. Inpakken we zorgen dat de koffer 10 kilo is daar hebben we voor betaald. Ik heb de koffer-weegschaal meegenomen. Zo handig tijdens deze reis. Ik naai een nieuwe kleine tas van een grote tas. Met mijn naaigerei. Altijd handig. 11 uur uitchecken. 11.20 uur taxi naar "KLIA 1" vliegtuig in Kuala lumpur (1 uur rijden) voor 80 MR. €17,- . De controle is erg snel gegaan. De eerste keer een vliegveld waar je alleen maar online kan inchecken. Er is wel assistentie, en de volgende keer eten wij hoe het werkt. Weer wat geleerd. Maleisië is super modern qua techniek. Ik houd ervan. Naar de gate toe is het super rustig niet normaal. We mogen 2 grote handbagage meenemen. (40x30x20 + 35x 30x20 cm.) 17.05 uur Taxiën met het vliegtuig het duurt 30 minuten voor we opstijgen en 40 minuten in de lucht en we staan weer aan de grond in Langkawi. We worden niet meer gecontroleerd omdat het een binnenlandse vlucht is.
€5,- taxiritje naar "Wan's roomstay" we zijn er 7 uur. Het is simpel maar voldoende. In de kampong, en 1 km  van het strand. We hebben voor 3 nachten hier geboekt voor €15,- per nacht/per kamer.  In Azië  betaal je ALTIJD voor de kamer. Nooit per persoon. Het is ruim maar gedateerd. En bijzondere douche. (Voor de wastafel) Johan zei dat is raar! Geen douche? Dat kan toch niet? Zit de "regendouche aan het plafond voor de wastafel.  Ben benieuwd. Alles onder water. Wastafel-wc. Bijzonder.  Klein zwembadje, maar dat vind ik niet erg. Gaat mij puur om de verkoeling. Een "dipton" zou genoeg zijn bij wijze van spreken. We gaan een hapje eten bij moslims ( Hangit) Heerlijk. Hij heeft een 4.9 bij Google reviews. Terecht! Na het eten even naar de supermarkt. Ik kom hier wel aan mijn "stappen" alles is 700-800-1000 meter bij onze "roomstay" vandaan. Op de terugweg nemen we een "mocktail". Mhmmmm. En om 23.00 uur gaan we slapen. Oogjes dicht. Morgen weer een nieuwe dag in het paradijs.