Dag 7 - Eerste Kerstdag - Centrum bekijken

25 december 2024 - Langkawi, Maleisië

Dag 7 - Eerste Kerstdag

Nog steeds niet mijn ritme gevonden maar dat geeft niet. Ik lig wakker van 2-6 uur. Daarna slaap ik verder tot half 10, Johan slaapt tot 10 uur. We gaan ontbijten op 700 meter afstand bij "Amani". (4.9 review op Google) Johan wil bananen lassi ik wil bananen pannenkoek, maar de bananen zijn op. Haha. Niet te filmen. Ik krijg een Nutella pannenkoek en Johan een normale pannenkoek met honing. Heerlijk het lijkt hier op Indonesië. Na het ontbijt (€ 4,12) de boel reorganiseren. Het is nu erg heet voor het eerst deze vakantie. In Kuala Lumpur is het minder heet en veel bewolking. We hebben nu onze "Stedentrip" gehad. Nu het subtropische gedeelte. Ik trek mijn koelvest weer aan. Het helpt voldoende het koelt mijn lijf tot 5/7graden volgens de fabrikant. Het is vandaag 33 graden maar voelt als 36 graden (zegt Google-weer) in de nacht koelt het niet verder af dan 25 graden. Met een airco-zwembad en koelvest red ik het ! Een jas/vest heb je nooit meer aan als je hier bent. Totaal geen kerstgevoel gehad. Er is wat versiering in het centrum, en vreemde mensen wensen je "Merry Christmas." Heel bijzonder? Verder gaat het compleet aan ons voorbij.
Rond 14.00 uur naar het centrum & strand. We maken een foto met Kerstkaart die Johan via WhatsApp verstuurd. Het is gloepes heet. We kijken naar potentiële hotels, en eten Indiaas "Chicken Tikka Butter Masala". We zijn rond 18.00 uur thuis, ik koel af in het zwembad en we boeken voor de volgende 9 dagen. 6 nachten in "Alia" in Kuah & 3 nachten in "Dlima beach" 1,7 km hier vandaan. Het viel ontzettend tegen, bijna alles was vol!? vanwege de feestdagen. We nemen nog een Tom Yamsoep bij "Hangit", naar de supermarkt en slapen.  Pftt. In de hitte toch nog 12 km bij elkaar (16.000 stappen) gelopen. Mooi geweest. Morgen gaan we luieren op het strand. 12 uur naar bed.

1. Gerda Janssen:
    25 december 2024
    Nou dan is het beter weer dan hier erg druiligweer en nat wij gaan vrijdag weg voor 1 wkje naar Kamperveen ik stuur je wel foto s .Jij kan niet slapen maar ik ook niet Bernadette ligt te snurken.ga pas om een of 5 pas slapen en dan weer om 9 uur er weer uit. Fijne avond