Dag 5 - Genieten van uitzicht bij "Ceylonz"

24 december 2024 - Kuala Lumpur International Airport, Maleisië

Ga de verhalen ook in deze app doen.

Dag 5 - Genieten van uitzicht bij "Ceylonz"

Om 6 uur ben ik wakker. Heb sinds 3 maand een ingebouwde wekker, en word elke morgen om 6 uur wakker, dat past totaal niet bij me, ben avondmens. Maar ja het is wat het is. Dus......? Aankleden en hup naar verdieping 39 het "Garden terrace" ik wordt verwelkomd door kerstmuziek Feliz navidad. Jingle bells. Last Christmas. Santa claus is coming to town. Enz.
Grrrr..... het uitzicht wint. De reden voor mij mij om in Oktober SKY-radio te blokkeren. Zo gauw ik 1 kerstliedje op Sky hoor, ga ik naar JOE-muziek. Ik werk mijn blog bij en maak "grazy" foto's van mijn geliefde torens. Om 9 uur ga ik naar verdieping 37 om even op te frissen- te zwemmen, Johan slaapt denk ik nog? Heb hem een appje gedaan dat ik op verdieping 39 ben. Gemak van de techniek! We gaan ontbijten bij "Valentine Roti." 26RM €5,- met taxi. Het is 2.6 km. De chauffeur vraagt hoe wij Valentine Roti kennen? Haha.... hij is trouwens de eerste taxichauffeur die ons aanspreekt. De taxichauffeurs hier moeten echt asked aanschrijven bij de weg houden en op korte ritjes hebben ze geen zin in aanspraak. Dat bevalt ons uitstekend. In Indonesië worden we heel van die ongevraagde aandacht, want het draait 99 van de 100x uit op een dienst aanbieden. Het is zakelijke aandacht. Terug naar de vraag van de chauffeur.... Waarom wij helemaal naar Valentine van? Antwoord:"Omdat wij in Februari bij "Expressionz" zaten, en toen dat elke dag 3x gingen eten. Zo lekker." Hij beaamde dat diet en "famous" plek was een dat meer toeristen er vaak terugkwamen. Bij Valentine bestellen we: "Martabak Ayam" en Johan Kofha ? Het is beide zalig. Ik wordt vrolijk van lekker eten, en minder vrolijk van eten dat me niet smaakt. Na het ontbijt, zeg maar gerust "brunch" het is al half 12 als we bij Valentine zijn. In Nederland gaat de tijd snel, hier gaat ie nog sneller. Als we terugkomen gaan we naar de 39ste verdieping daar is een "tuin" aangelegd. Het lijkt net of er op "Madurodam" kijken, zo klein is alles. 4 uur gaan we vast koffers pakken door een "technische storing" bij Batik air is onze vooraf gekochte bagage niet bijgeboekt. Dat regelt Johan later via Batik air. Maar we mogen nu maar 10 kilo ruimbagage mee, omdat we een extra persoonlijk item mee mogen nemen, wil ik het kunnen redden.  Ja soms zoek ik problemen op als uitdaging. Morgen is zo'n dag. Kom maar op! Avontuur houd ik van, en dat krijg ik zeker als ik op reis ben. Om 8 uur gaan we eten. We twijfelen. 3 keuzes "Night Market" -  Indian Empire  - of Banana Leaf (naast Indian Empire) Johan maakt 3 papiertjes merry de namen erop. Ik mag er 1 uithalen, het wordt Indian Empire. Yes!!! Het voorkomt eindeloos discussiëren en overtuigen. Haha. Het werkt erg goed bij ons. Wij laten het lot vaak beslissen. We eten iets anders. Ik vind het minder lekker. Ook eten we Paani poori (puri) heel apart. Een knapperig balletje boven is open. Daar doe je  een water met kruiden in, dan in 1 hap in je mins. Smaakexplosie. Heel apart. Houd ik ook van: aparte dingen/kleding/vakantie. Het houd me scherp. Terug even langs de supermarkt voor morgen op het vliegveld Snacks en drinken. Morgen vliegen we naar "Langkawi" en nieuw hoofdstuk/avontuur, nog nooit geweest. Henriëtte is daar geweest, en had goede verhalen. Om 11 uur plat.

1. Esther Leewis:
    24 december 2024
    Goeie vlucht en fijne kerstdagen.
  2. Nancy Van Oss:
    24 december 2024
    Wat heerlijk dat het eten een positieve uitwerking heeft op je dag.
    En op die hoogte zwemmen geweldig .
    Nog iets aparts gekocht Thea?
    Sarong en kebaja is niks voor jou 🙃😉.
    Dan heeft je dochter t reizen van jou .
    Op naar de volgende bestemming .
    Hoe lang in t geheel blijven jullie weg?
    Groetjes .