Dag 24 - 12 Januari

12 januari 2025 - Langkawi, Maleisië

Dag 24 - 12 Januari 2025

Half 9 wakker. Koffie en om 10.00 ontbijt. Mie goreng met 2 eitjes. Heerlijke gebakken ei. En een bananen lassi. We gaan direct na het een Ontbijt een strandwandeling maken. Dan naar het zwembad en om half 2we naar AB-Motel. Vandaar met de bus naar Kudah, waar de speedboot naar 3 eilanden vertrekt. Hij gaat met een rotvaart over het water, ik zit achterin een wordt zeiknat van het opspattende water. Een belevenis. Het eerste eiland is bij een zoetwater meer. Er zitten apen links en rechts van het pad. Op elk eiland zijn de apen van partij. Vind ze erg leuk om te zien, maar heb er ook angst voor. Ze blijven onberekenbaar. Tip: Draag je spullen op de buik. We betalen 20 rm om het Unesco zoutwater meer te bezoeken. Na 1 uur gaan we naar de arenden kijken ze worden gevoerd. Blijft een mooi gezicht. Dan bezoeken we nog een ander eilandje, we moeten daar een lange pontonbrug van plastic vaten belopen, die brug golft als een malle. Ik houd Johan aan zijn schouders vast om in evenwicht te blijven. Daar is ook een aap, die gaat naast een bezoeker op het bankje zitten. Grappig gezicht. Op afstand. Wat opvalt is dat drankjes op de eilanden niet meer kosten dan in de winkel. We betalen voor een blikje sprite en cola 10 rm totaal = € 2,15
Na 1 uur op het eiland gaan we richting de haven en er met de bus terug. Om half 5 zijn we terug. Eten bij Royale India Pumpkin Masala en
Thuis gekomen vallen er beiden als een blok in slaap, een worden rond 23.00 wakker. We gaan om 01.30 opnieuw slapen.

1. Tony:
    12 januari 2025