Dag 74 - 3 Maart 2025
6 maart 2025 - Sanur, Indonesië
Dag 74 - 3 Maart 2025
7 uur wakker. Ontbijten. De service is Oke, de kwaliteit laat te wensen over. Zwemmen. Om 12 uur betrekt het weer, deze dag blijft het droog. We gaan eten bij "Pedro," een restaurant dichtbij. We bestellen en weer zien de diepvries open gaan. Wat er op tafel is echt vreselijk. Een "soppige" burito. Het ziet er zeer onaantrekkelijk uit. Heb hier tot nu toe nog niet lekker gegeten. Om Half 5 gaan we naar het centrum met Grab-bike 17.500 rp. We zien eindelijk een bekent punt voor een ons. "Matahari". Daar hebben we in 2014 geslapen. We willen er wat drinken, maar dat kan niet. We lopen iets verderop een zitten dan "Blue Marlin Dive" daar is een restaurant bij waar we kunnen eten. Hier eet ik eindelijk lekker..... geroosterde kip met aardappelpuree. Een eindelijk een goede ober.....pft. Wat een heerlijkheid, geen ergernissen met obers die het bord bijna onder het eten onder je weg halen. Moest1 x gewoon mijn bord terugtrekken in Thailand. Niet te filmen hier in Azië. Maar hier gewoon. De standaarden met allerlei dingen zijn hier TOTAAL anders en zelfs na 10 jaar blijf je je verbazen. Wij moeten het accepteren. Of ons eigen ding doen. De meeste hebben de lagere school niet eens afgemaakt. Dat zegt genoeg. En daar lopen weer constant tegen aan. Zodoende komen we toch vaak bij "westerse" organisatie's/restaurant's terecht. Ze doen maar wat. Als het maar hun kant oprolt het geld, dan is het goed, hoe oneerlijk soms ook. Dit is vooral in minder toeristische landen van Indonesië/Azië. Johan gaat naar de kapper om zich kaal te laten scheren, kosten 70.000 rp. € 4,00. Na het diner bij zonsondergang gaan we naar "Tree hotel" in 2014 heette dit "Tree top" restaurant. We drinken wat. Intussen is het donker. Na "Tree hotel" gaan we naar de Vismarkt. Je kan een vis uitzoeken en betalen. € 9,- kostte een hele dikke "Grouper" vis die Johan uitzocht. Ik bestelde een verse jus Mango/Passion vrucht. Om 21.00 en Grab-bike terug naar Luwanse 14.500 rp. Om 23.00 uur slapen.