Dag 71 - 28 februari 2025

6 maart 2025 - Sanur, Indonesië

Dag 71 - 28 februari 2025

Heb slecht/onrustig geslapen. Het bed is super lekker, ben zelf onrustig. Voel me niet prettig. Flores valt mee erg tegen qua ontwikkeling/niveau van de mensen. Nu ben weer erg verwend met Maleisië en Bali. Even wennen, instellen op dit nivo. 9 uur Ontbijt. Het is in buffet vorm en voldoende. Helaas vinden we bijna overal de hond in de pot. Alles is bijna op, is koud en wordt niet meer aangevuld. Morgen iets eerder ontbijten maar. De wekker zetten op half 8. We genieten heerlijk van het zwembad tot 3 uur gaan lunchen in de buurt, maar niet voor herhaling vatbaar. Besluiten de Grab-bike x 2 te bestellen. Johan wordt eerst opgehaald, ik ga 2 minuten later. We hebben hetzelfde adres opgeven, checken dat goed. "Harbour Komodo" komt goed denken we, je raad het al het kwam NIET goed. 🤬 Mijn chauffeur ging naar het goede adres een "slimme jongen" die goed Engels kon. Johan zijn chauffeur ging naar "hotel Komodo harbour" dus we vinden elkaar niet. Johan heeft GEEN data. dus we konden elkaar niet bellen. Johan ging naar een hotel en vroeg dat de wifi code, belde mij, maar ik heb het geluid uitstaan. We liepen elkaar steeds mis. Uiteindelijk zagen we elkaar bij het hotel. Johan was 5 minuten eerder terug, zijn chauffeur stond erg nog. Nou ja miscommunicatie ten top. Verkeerde afzet plek. Mijn chauffeur was een volhouder, hij gooide het in de WA groep van Grab-bike. Hij vind de chauffeur die Johan bij het hotel had afgezet. Maar wij vinden Johan niet meer. We hebben nu het telefoonnummer van mijn Grab-bike chauffeur en hij komt ons in het vervolg samen ophalen om ergens (zwart) naar toe te gaan. Hihi. Wij blij, zij blij. Morgen een nieuwe kans. We zouden onze komodo tour gaan boeken. Dus niet. We gaan wat drinken bij Luwansa, ik bestel een vanille milkshake, hebben ze GEEN vanille, wel chocolade een aardbeien ijs. Daar heb ik geen zin in. We vertrekken naar "Pedro" het drinken vind ik lekker, het eten niet. Het zit even niet mee! Je hebt hier niet veel keuze. Je "moet" een scooter hier hebben. De afstanden zijn te groot om te lopen. We zitten 2-3 km van het centrum af. En het is nog steeds NIET toeristisch. Weinig eettentjes buiten het centrum. Nou ja dan maar Grabtaxi. Voor die paar km gaan we geen scooter huren. Dan maar lekker achterop. Om 20.00 uur terug bij Luwansa en slapen.