Dag 64 - 21 Februari 2025

21 februari 2025 - Sanur, Indonesië

Dag 64 - 21 Februari 2025

6 uur word ik wakker van de haan. Ja dit is Bali.
Zo leuk de verschillen van Landen te zien. Nu weet ik weer waarom ik Bali leuk vind. De sfeer. Hier weten ze met toeristen om te gaan. Hier zijn ze echt véél vriendelijker dan in Maleisië en Thailand. Gisteravond een groep jongeren op de scooter geven spontaan een (highvive en) hand. Ik voel me zo "welkom" hier. Fijn. Mensen vliegen en "knippen" voor je. Bali is tastbaar, voelbaar anders voor mij. De eerste x was 1991 op huwelijksreis 1 week, en 2 weken Java georganiseerd. De volgende keren: 2010-11-12-13-14-15-16-24-25. Telkens 1 (of 2) week. We starten meestal op Bali en vertrekken vanaf Bali. Tussendoor doen we andere eilanden aan. Deze keer starten en vertrekken we vanaf Kuala Lumpur -Maleisië. Nadeel van Bali is het regenseizoen in de wintermaanden. Het komt uit het niets en het duurt niet lang, maar kan ontzettend heftig zijn. We gaan half 8 ontbijten bij Rai house mie goreng met ei. We hebben een gesprek met de eigenaar over de "penjotten" onderweg. Ze kosten wel tot 5-10 miljoen per penjot, en na afloop van Nyepi day (dag van de stilte) wordt alles verbrand. Na het ontbijt gaan we naar de zee, en ontmoeten wij "Mas" weer. Ze herkende me meteen. Vorig jaar aten we elke morgen bij haar. Er staat een de scooter met een kacheltje die maakt "sticky rice met gekarameliseerde suiker" het kost 5.000 Rp voor 5 stukjes. De smaak valt tegen. We gaan zwemmen bij het hotel en daarna naar "Grand Lucky" weer kopen fruit, dat niet afgewogen worden, maar dat doen we niet. Dus gaat een medewerker het afwegen. We besluiten door de steegjes naar huis te gaan en op het laatst wordt ik bijna door een hond in mijn enkel gebeten, ik voel zijn snuit, schrik en hoot de eigenaar roepen. Gelukkig met op tijd. Brrrr. Heb geen inenting tegen Rabiës. Volgend jaar toch ook maar doen. Heb ondertussen al zoveel vaccinatie's gehad, die kan er ook nog wel bij. Vanaf NU is het klaar met wandelen, weer gaan in de ochtend vroeg wel langs het strand lopen, maar hier pakken we voortaan de taxi naar de Night Market. Dus zo gezegd, zo gedaan weer bestellen de Grabtaxi heen 18.000 terug 22.000 , totaal € 2,36. Bij de night Market staan veel plassen. Bij ons hotel was het droog. Zo een plaatselijk kan het zijn. De night Market is 1,5 km verder. Bij ons begint het 22.15 uur te regenen. Even. 23. 30 uur naar bed

1. Tony:
    21 februari 2025
    Net 12 verhaaltjes gelezen. Had ze wel gemist hoor! Maar zonder e-sim begin je niks. En aan voldoende stappen kom je zo wel. Verder lekker rustig aan.