Dag 13 Oudjaarsdag - 31 December

1 januari 2025 - Langkawi, Maleisië

Dag  13

Vroeg wakker 5.00 uur het is redelijk helder. Na het ontbijt direct naar de kabelbaan van Langkawi. Om 9.15uur
Panorama Langkawi Cable Car, ook wel bekend als Langkawi SkyCab, is een gondelbaan van 2,2 kilometer die vanaf Oriental Village aan de noordwestzijde van het eiland Langkawi vertrekt.  Als we aankomen is het rustig, we kopen kaartjes bij de kassa en kunnen lekker doorlopen. Hup het karretje in. Het is wel even anders dan Valkenburg. Na de start stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte. In de verte zien we zelfs het Thaise bountyeiland Koh Lipe liggen. Daarna gaan we op skybridge lopen, met 384 traptreden, de skyglide was in onderhoud dus moesten we lopen.  Wederom prachtige vergezichten. Echt de moeite waard. Weer beneden aangekomen bezoeken we de 6D voorstellingen. We krijgen 2 films te zien met effecten als wind - water - reuk (brandlucht) gevoel aan je benen  - stoel die beweegt. Heel bijzonder en grappig. Om 12 uur gaan we naar de huis. Nu staat er een rij van 200 meter. We gaan de Grab- ophaalpunt en wachten onder een boom, niet wetende dat er apen inzitten. Pftt. Boven kwamen ook onverwachts apen de tas lag op de grond, die was met dezelfde moeite meegenomen door brutale apen. Terug hadden we de eerste vrouwelijke taxichauffeur. De taxirit kostte 2x 11 RM = ,€ 4.40 totaal. hoe bestaat het zo goedkoop. Bij het hotel naar bed slapen. Drinken t.o. het hotel en TomYam eten bij "Awae seafood" . In de avond 30 sateetjes. Ieder 15. Om 22.30 uur naar Cenang ben benieuwd? Het is oudjaarsdag. Net als bij kerst geen idee van. Geen koud weer. Geen oliebollen. Geen schreeuwende aanbiedingen. Niets. Toch gaan we naar Cenang beach vanavond. Daar schijnt vuurwerk te zijn. En ballonnen. Raar idee dat we 7 uur eerder de jaarwisseling vieren. Cenang beach taxi heen. ,€ 3,40 taxi terug € 9,40 (vraag een aanbod) terug half uur voordat we taxi hadden. Normaal binnen 5 minuten. Er was vertier op het strand. Verkoop van lichtjes en soort optreden van mannen in robotpakken. 12 uur vuurwerk show van 10-15 minuten toen ging iedereen naar huis. Wij nog "Mango Lassi" drinken, lassi is een soort yoghurtdrank. Om half 3 thuis.