Dag 7 - 9 November - Taj Mahal

9 november 2024 - Agra, India

Dag 7 - 9 November 2024

De bedden hier zijn heel hard. Die van gisteren heel zacht. Overal hebben wij TV die alleen blauw beeld geeft, met het woord "No signal". 2x een bad. In Delhi 1 x in een warm bad gezeten. Het tweede bad had alleen koud water. Brrrr.... dit is Azië......hetzelfde als Indonesië- Maleisië- Thailand. De temperatuur is hier aangenamer zo rond de 28 graden. Sinds is het even 1-2 uur op de dag 31 graden, en in de nacht kan het dalen tot 18 graden. In Indonesië en Maleisië daalt de temperatuur in de nacht niet onder de 25 graden.

4.00 uur naar de WC en ik ben "poing" wakker.  Maak een lekkere cappucino voor mezelf, en ga op het bankje zitten in de kamer. De kamers zijn ruim met over een zitje. Dat is erg prettig in mijn geval. Altijd op bed zitten/ liggen is niet alles. Ben helemaal uitgerust door het rustmoment vanaf 4 uur gisteren ( geen programma) We konden gisteravond nog naar de "puppetshow" haha....zoek voor de gein een filmpje op youtube .."puppetshow india" heerlijk....haha." 's Lands wijs 's lands eer!" En we konden nog naar de lichtjesboot. Er was te weinig animo voor. We zouden alleen met de Reisleidster gaan. Dan werd het erg duur. ( bijven ons budget) en het is 1 uur heen en 1 uur terug voor een half uur bootje..... We krijgen straks 3 maand Azië. Johan vraagt altijd "Wat wil je? 3 weken America of ABC eilanden of 3 maand Azië?" Nou dan is mijn keuze snel gemaakt. Azië is goedkoop, makkelijk en relatief veilig reizen. Temperatuur soms te warm en wat op gerief inleveren hoort daarbij! Doel is zo lang mogelijk weg uit de koude. Krijg steeds meer hekel aan koude.

De stroom valt hier gedurig uit. Vaak heel kort - korter dan 1 minuut.

We gaan de weg weer op. En paar medereizigers worden gallisch van het getuter. Haha, sommige gaan het zelfs nadoen. Die komen in de bus en zeggen....tuut...tuuuuuut.....tuut....tadu-tafu-tadu.  Hilarisch. De groep is leuk 19 personen waarvan 7 Belgen. Zij hebben leuke humor, maar versta soms niet alles door hun dialect. Taalbarrière.

De luchtkwaliteit (index) LKI = hier heel slecht. De slechtste luchtkwaliteit van de wereld is in Delhi. Als je landt met het vliegtuig zie en ruik je als eerste de smog. De luchtkwaliteit:
Delhi = 284 slechter kan dus niet.
Bharatpur = 174
Nederland  = 1-15.
Zoek de verschillen.....

Even rustig ontbijten van 7.30 - 8.30 uur. Gisteren hadden we 15 minuten
De bus staat klaar we bezoeken een schooltje. Wat zijn de kinderen hier gedisciplineerd. Ze staan op als de juf ze komt controleren. En gaan zitten als de juf dat zegt. Daarna naar "Fatehpur sikri". Om 15.30 hebben we lunch bij "Two Saints". Er staan tweepersoons tuc-tuc's die ze hier E- Rickshaw noemen. Electrische. We gaan door het chaotische verkeer in 25 minuten naar de "Taj Mahal" helaas zijn we te laat de zon is al onder en het is niet helemaal helder. We kopen 4 leuke souvenirs voor 800 roepie = € 8,80 hier moet je goed afdingen. Je krijgt het meestal voor iets minder dan de helft.
18.15 weer terug met de E- Rickshaw naar ons hotel. Eten hoeft niet meer. We doen nog een drankje op de "Rooftop" Two Saints" .  Het is hier erg modern (zie videos) Een stukje Bruchetta op. Zalig. Een beetje tomatensoep, en een cocktail met Whiskey ("Domini) dan lekker slapen. 13.912 stappen bijna 14.000 wow. En voel me goed. Dus met mijn conditie zit het weer goed.

1. Tony:
    9 november 2024
    Thea, fijn dat je het zo goed vol houdt. Was toch even spannend hoe dat uit zou pakken.
  2. Hilbert:
    9 november 2024
    Lekker toch koud bad?! ❄️ Oh nee lees nu dat je steeds minder van de kou gaat houden 🙃😜 Fijn dat weer beter gaat, groeten aan de baas 🙋‍♂️