Dag 30 - 18 Januari
28 januari 2025 - Langkawi International Airport, Maleisië
Dag 30 - 18 Januari naar "Bamboe Cottage Resort."
half 7 wakker. Half 8 gaat de wekker. Inpakken, ontbijten. Nog 1x douchen, de lekkerste douche tot nu toe. Hier wil ik blijven....helaas was er de laatste dag geen plek meer. We gaan ontbijten bij Amani, maar voordat we gaan wil ik nog even foto's maken van het prachtige uitzicht aan de rand van het dorp. Ik merk dat mijn flits nog aanstaat, maar dat is te laat er land een vogel 🐦 op mijn hoofd (verblind door het flitslicht??? of toeval???) een toerist ziet het ook gebeuren. Ik schrik me rot, wist eerst niet eens dat het een vogel was, maar Johan zag het gebeuren. Hij viel via mijn rug en hiel naar beneden. Ik gooide mijn schoen uit. Zo schrok ik. Pftt. Later zag ik de vogel spartelen op de grond. Toen vloog ie weg! Heel apart ??? Het ging zo snel, en was zo'n raar gevoel.
Ontbijten bij Amani, dan inpakken voor. "Bamboo Cottage Resort"We kwamen om 12.15 uur met de taxi aan. Kosten € 1.30 voor 2 km. Haha. het is maar 2 km verder en 500 meter landinwaarts,Bizar en een totaal andere wereld.We zitten in de jungle. We vallen met onze neus in de boter en zien gelijk een cobra (giftige slang) vogels en apen vind ik wel mooi. Maar dat krioelende gespuis niet. Iemand pakte een grote palmtak van de grond daar zat ie onder.
Ik heb deze vakantie wel wat met dieren. Eerst vang ik een vis met mijn handen en die al spartelend in de boot valt. Dan heb ik een vogel op mijn hoofd. En vanmiddag bijna in botsing met een brillangoer. Paar meter afstand. Wilde een pad inlopen omdat ik de verte een boomtak zag zwiepen, dus apen. Zit er 1 vlakbij. Oei snel terug, niet in hun territorium komen. Ik maakte fotos, maar de aap hield me goed in de gaten.
We zwemmen in het zoutwater zwembad. Het is heerlijk. Dan Indiaas eten bij India pride. Johan heeft eindelijk "Samosa" gegeten, en ik bestel vegetarische "B.... Iets anders dan mijn lievelings gerecht "Kadai". Thuis lekker in de hangstoelen chillen en later in gesprek met een reisgenoot uit UK en USA. Delen..... gezellig. Wijntje erbij. Johan vraagt wat wil je? Ik zeg : witte wijn. Johan neemt rode wijn. Blijkt dat je een fles koopt i.p.v. en glas, daar zitten we dan met 1 fles witte wijn, en 1 fles rode wijn. Nou ja we blijven 3 nachten..... Komt vast goed. Blog schrijven en 23.00 uur slapen.

Ik
Mis je foto’s eerlijk gezegd zeker als je al die beesten onderweg tegen kom .
Van die vogel heel appart .
Je schreef eerder dat t daar boven je budget was maar wel naar t zwembad ging kan dat zomaar?